گزارش کارآموزی برق ، تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : گزارش کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری

امروزه با توسعه صنایع کوچک و بزرگ در کشور، فرصت های شغلی زیادی برای مهندسین برق فراهم شده است و اگر می بینیم که با این وجود بعضی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند، به دلیل این است که این افراد یا فقط در تهران دنبال کار می گردند و یا در دوران تحصیل به جای یادگیری عمیق دروس و در نتیجه کسب توانایی های لازم، تنها واحدهای درسی خود را گذرانده اند. همچنین یک مهندس خوب باید، کارآفرین باشد یعنی به دنبال استخدام در موسسه یا وزارتخانه ای نباشد بلکه به یاری آگاهی های خود، نیازهای فنی و صنعتی کشور را یافته و با طراحی سیستم ها و مدارهای خاصی این نیازها را برطرف سازد. کاری که بعضی از فارغ التحصیلان ما انجام داده و خوشبختانه موفق نیز بوده اند.”
دکتر کمره ای نیز در این زمینه می گوید: “اگر یک فارغ التحصیل برق دارای توانایی های لازم باشد، با مشکل بیکاری روبرو نخواهد شد. در حقیقت امروزه مشکل اصلی این است که بیشتر فارغ التحصیلان توانمند و با استعداد این رشته به خارج از کشور مهاجرت می کنند و ما اکنون با کمبود نیروهای کارآمد در این رشته روبرو هستیم.”
یکی از اساتید مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مورد فرصت های شغلی فارغ التحصیلان این رشته می گوید: “طبق نظر کارشناسان و متخصصان انرژی در کشور، با توجه به نیاز فزاینده به انرژی در جهان کنونی و همچنین نرخ رشد انرژی الکتریکی در کشور، سالانه باید حدود ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید کشور افزوده شود که این نیاز به احداث نیروگاههای جدید و همچنین فارغ التحصیلان متخصص برق و قدرت دارد.
اتصال غیر صحیح خروجی عمودی به سیم های یوک عمودی به طور معمول ایجاد نمی شود . اگر بنا به دلایلی سیم های یوک را قطع کنیم و در اتصال مجدد محل اتصال سیم ها را اشتباه وصل کنیم ، جاروب اشعه در جهت عمودی بر عکس می شود . در این حالت تصویر روی صفحه تلوزیون مطابق شکل ۳۸ به صورت وارونه در می آید.
بخش افقی یکی از قسمت های مهم تلویزیون را تشکیل می دهد . این قسمت نسبت به بخش های دیگر آسیب پذیر تر است زیرا در قسمت افقی توان زیادی تلف می شود و گرمای زیادی به وجود می آید . در این قسمت به بررسی برخی از معایب مربوط به بخش افقی می پردازیم.
خرابی تراشه ۲۲۶۰ : اگر مدار نوسان ساز افقی داخل تراشه ۲۲۶۰ معیوب شود ، نوسان افقی به وجود نمی آید و تقویت کننده خروجی افقی از کار می افتد در این شرایط ولتاژ زیاد قطع می شود و تصویر و نور وجود ندارد. در ضمن بخش خرجی عمودی هم از کار می افتد . شکل ۳۹ تراشه ۲۲۶۰ و نوسان ساز افقی داخل آن را نشان می دهد.
طریقه کار قسمت ولتاژ مستقیم یا برق باطری: برای اندازه گیری ولتاژ DC (برق باطری با آداپتور) کلید سکتور را روی قسمت DC – V باید قرار داده، برق DC دارای قطب مثبت و منفی است و باید فیشها را منفی به منفی و مثبت به مثبت بزنیم، در غیر این صورت عقربه، به جهت مخالف حرکت می کند. برای خواندن ولتاژ DC همانند ولتاژ AC عمل می شود، یعنی اگر کلید روی ۱۰ بود مقدار ولتاژ بر روی خط مدرج بین صفر تا ۱۰ و اگر روی ۵۰ بود بر روی خط صفر تا ۵۰ و اگر روی ۲۵۰ بود روی خط مدرج صفر تا ۲۵۰ خوانده می شود.
برای اندازه گیری جریان DC یک سیم مدار باید قطع شود و آمپرمتر (اهمتر که روی DCmA است) به طور سری در مدار قرار گیرد و مقدار جریان بر روی همان خطوط مدرج بین صفر تا ۱۰، یا صفر تا ۵۰ و یا صفر تا ۲۵۰ خوانده شود. دکمه فشاری قرمز بر روی بعضی اهمترها برای تست باطری اهمتر است، اگر فشار دادیم عقربه تا نیمه حرکت کرد باطری سالم است همچنین اگر دو سر اهمتر را به هم زدیم و با تنظیم پیچ اهمتر، عقربه روی صفر نیامد باطری آن ضعیف می باشد. کلید دو حالت + و – در بعضی اهمترها برای این است که اگر در موقع ولتاژگیری عقربه در جهت مخالف حرکت کرد به جای تعویض فیش ها کلید را در حالت دیگر قرار داده و ولتاژ را بخوانیم.
طریقه گردش نوار : ابتدا موتور چرخیده و در نتیجه پولی روی موتور باعث به حرکت در آمدن تسمه می شود و تسمه چرخ کلاچ و دیسک را می چرخاند و چون چرخ کلاچ با قرقره جلو برنده مماس است قرقره را می چرخاند و باعث می وشد تا نوار نیز بچرخد و چون غلطک روی میل لنگ قرار دارد و تسمه باعث چرخس دیکس و میل لنگ می گردد، در نتیجه غلطک نیز می چرخد، و چون نوار بین میل لنگ و غلطک قرار دارد توسط غلطک سرعت نوار تنظیم می شود.
نحوه اختراع اولین آنتن : مارکنی وقتی می‌خواست علایم رادیویی را از فراز اقیانوس اطلس بگذراند با ناکامی روبرو شد. زیرا دستگاه گیرنده او این علایم را دریافت نکرد. وی در این موقع فقط بیست و پنج سال داشت. وقتی در حضور تماشاگران زیادی آزمایش خود را بی نتیجه دید، بدون اینکه خودش را ببازد، یک بادبادک درست کرد. یک سیم نازک به آن متصل ساخت و بادبادک را به هوا فرستاد، در حالی که انتهای پایینی این سیم به دستگاه گیرنده وصل بود. وقتی ارتفاع بادبادک از زمین تقریبا به پنجاه متر رسید، ناگهان گیرنده به صدا در آمد و علامتهای “اس” پشت سر هم از آن شنیده شد. مارکنی فریادی از خوشحالی برکشید. او بوسیله اولین آنتنی که ساخته بود، موفق شد پیامهای رادیویی را بعد از طی مسافت سه هزار و پانصد کیلومتر اخذ کند. زیرا بین گیرنده و فرستنده ، اقیانوس اطلس قرار داشت. امروزه نیز گیرنده رادیویی یا تلویزیونی وقتی می‌تواند نتیجه مطلوب بدهد که آنتن مناسب داشته باشد.
مباحث مرتبط با عنوان : این مرکز تنها مرکز فعال و منحصر به فرد آزمایش ÷ارامترهای آنتن و انواع تشعشع کننده های الکترومغناطیسی و موضوعات وابسته به آن در نوع خود در منطقه می باشد. دستگاههای اندازه گیری این مرکز قادرند تا انواع اندازه گیری های لازم نظیر فاز ، بهره ، الگوی تشعشعی ، امپدانس و عدد نویز هر نوع آنتن را در فرکانسهای بالا و به روش میدان دور که این مرکز را از این نظر در خوارمیانه منحصر به فرد می کند ، اندازه گیری کند . طراحی و موقعیت این مرکز طوری انتخاب شده است که اندازه گیری های انجام شده با حداقل تداخل و و مزاحمت توسط سیگنالهای ناخواسته نظیر تشعشع خورشیدی ، زمینی و یا محیطهای زمینی صورت پذیرد.
دانلود گزارش کارآموزی برق تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری کارآموزی تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری پروژه کار آموزی الکترونیک

فهرست مطالب

مقدمه
صفحه یک
بررسی شانسی منبع تغذیه ۱
معایب مربوط به شاسی غیر ایروزله ۴
معیوب بودن تراشه ۶۳۱ ۱۲
معایب بخش عمودی ۱۸
معایب مربوط به بخش افقی ۲۷
خرابی دیود کاسکاد ۳۲
طرز کار اهمتر ۳۵
سرویس ضبط ۴۰
غلطک ۴۳
نکاتی در مورد موتورها ۴۷
چگونگی خارج شدن نوار پس از تمام شدن نوار ۴۹
دو نکته در مورد پخش دو لب ۵۱
عیب های مکانیکی در مورد کلیدهای ضبط ۵۲
ساختمان پخش صدا در ضبط استریو ۵۴
آنتن ۵۴
تاریخچه ۵۵
نحوه اختراع اولین آنتن ۵۵
راهنمای تنظیم آنتن ۶۱
ایستگاه مرکزی ۶۲
پیوست ۶۵
منابع ۶۷

این گزارش کارآموزی شامل تصاویر و مدار های مربوطه می باشد

دانلود گزارش کارآموزی برق ، تعمیر دستگاه های صوتی و تصویری

کارآموزی های مشابه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *