گزارش کار آموزی رشته برق

این گزارش کار آموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع گزارش کارآموزی برق

در برخی شعاعها از راه اندازیها و کنترهای الکترونیکی بود .در این خصوص تجارب موفقی کسب کردیم . حال میخواهم اموخته های تئوری وفنی این دوره را بازگو کنم . در ابتدای صنعت برق شبکه های کوچک برق تقسیم مورداستفاده بودندلیکن برق متناوب بدلیل سهولت تولید وانتقال به سرعت جانشین برق مستقیم گردید . بطوریکه میدانیم تولید انرژی الکتریکی امروزه در نیروگاههای بزرگ با راندمان بالا انجام میگیرد . بدلایل اقتصادی وفنی ولتاژ اکثر ناتورهابه حداکثر ۲۰ کیلو ولت محدود است . بمنظور کاهش تلفات در انتقال انرژی به نقاط دور ولتاژ برق را با استفاده از ترانسفورماتورها افزایش میدهند واز طریق شبکه بهم پیوسته به نقاط دور منتقل میکنند . در نزدیکی شهرها ولتاژ را بکمک ترانسفورماتورها به حدود ۶۳ کیلو ولت کاهش میدهند وخط ۶۳ کیلو ولت بصورت حلقه ای شهر را دور میزنند . در نزدیکی مراکز بار ولتاژ را به ۲۰کیلوولت یا ۱۱ کیلو کاش میدهند که در پستهای توزیع به ولتاژ مصرفی ۳۸۰ ولت تبدیل می شود در این فصل با پست توزیع شبکه های توزیع و مدارهای تک فاز و سه فاز آشنایی پیدا میکنیم. کارآموزی برق
پست توزیع خصوصی: پست توزیع خصوصی را در مراکز بار قرار میدهیم تا طول خطوط برق رسانی تلفات انرژی وافت ولتاژ به حداقل ممکن برسد . ظرفیت پست وتعداد ترانسفورماتورها را بر اساس شبکه توزیع قدیمی در ولتاژ ۱۱ کیلوولت کار می کردند. امروزه در غالب شهر های بزرگ این شبکه ها به ۲۰ تبدیل شده اند. میزان بار ضریب اطمینان لازم قیمت اولیه هزینه تلفات انرژی از بین اندازه ها استاندارد معین می کنیم بمنظور کاهش دادن وسائل ذخیره یا رزرو یدکی در صورت امکان از ترانس های هم ظرفیت یکسان استفاده می شد. کارخانه ایران ترانسفور بسیاری از این اندازه های استاندارد را در ایران تولید می کند.
شبکه های برق رسانی: توزیع برق از ثا نویه ترانسفور ماتور بوسیله خطوط هوایی کابلها زیرزمینی انجام می‌شود. در نقاط کم جمعیت بعلل اقتصادی خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرند. لیکن در نقاط پر جمعیت بعلل زیبای و ایمنی از کابلهای زیرزمینی برای تغذیه بارهای صنعتی و خانه های مسکونی استفاده می شود توزیع زیرزمینی در حدوده ۵ برابر توزیع هوایی هزینه دارد. بطوریکه گفته شد مشترکینی که دارایی مصرف ریاد هستند بجای استفاده از شبکه توزیع ولتاژضعیف شهری برق در ولتاژ قوی ( ۱۱هزار یا ۲۰هزار ولت )خریداری می کنند و در پست خصوصی خود ولتاژ را کاهش می دهند. در تغذیه بارهای کم اهمیت که قطع موقت برق آنها اشکال زیاد تولیدنمی کنند بعلل اقتصادی از شبکه های شعاعی که تنها از یکطرف تغذیه می شوند استفاده می شود. در این موارد هرگونه خطا در خط موجب قطع برق می شود. بارهای مهمتر که در آنها قطع موقت برق حتی به مدت کوتاه قابل تحمل نیست از شبکه های حلقه ای تغذ یه می شوند. در این موارد در صورت وقوع خطا در یک قسمت شبکه می توان قسمت معیوب را قطع کرد بارها را ازیک طرف تغذیه کرد .محاسبات افت ولتاژ در شبکه ها به سهولت قابل انجام است.
لزوم اصلاح ضریب توان: یکی از مهمترین و بهترین کارهای که انجام گرفت و بنده از آن استفاده کردم اصلاح ضریب قدرت کارخانه ها بود . همانطوریکه در قسمت تئوری نیاز به اصلاح ضریب قدرت شبکه را فرا گرفته بودم در این دوره با قسمت عملی آن آشنا شدم و هردوی آنها را با هم مقا یسه کردم. نظر به این که بار سلفی دارای جریان پس فاز است و توان راکتو مصرف میکند در اکثر کارخانه ها از مو تو رهای سه فاز و لامپهای فلورسنت مصرف میشود باعث افزایش توان راکتیو و در نهایت قدرت مصرفی میشود . برای کاهش هزینه برق مصرفی بایستی از راکتورهای موازی استفاده میکردیم. با اندکی تجربه نسبت به کارهای قبلی و کارهای محاسباتی موفق به پیدا کردن خازن مورد نظر میشدیم و در تابلوهای کارخا نه وصل میکردیم . همانطور که میدانیم خازن جریانی از مدار میگیرد که بر خلاف خود القائ نسبت به ولتاژ تقدم فاز دارد . لذا با نصب خازن موازی با بار میتوان مولفه جریان آن را که نسبت به ولتاژ ۹۰ درجه تاخیر فاز دارد خنثی کرد و به این ترتیب ضریب توان را به یک رساند و یا با حذف قسمتی از ان ضریب توان را به میزان دلخواه بهبود بخشید. بدیهی است اگر تعرفه یک قسمتی باشد اصلاح ضریب توان هزینه برق را کاهش نمیدهد . اگر تعرفه دو قسمتی باشد اصلاح ضریب توان هزینه جاری برق را کاهش میدهد لیکن چون نصب خازن خود مستلزم مخارجی هست و لازم هست هزینه برق و خازن توجه شود و اقتصادی ترین ضریب توان تعیین شود.
سیمهای عایق دار و کابلهای برق رسانی: برای برق رسانی به نقاط مختلف از سیمها و کابلها استفاده می شود که در ساختمان آنها فلزات هادی جهت حمل جریان برق به نقاط مورد نظر و عایقهای مناسب بمنظور جلوگیری از نشت جریان به نقاط دیگر بکار گرفته می شود. یک هادی با روکش عایق سیم روکش دار یا عایق دار نامیده می شود و در صورتیکه چند هادی عایق بندی شده در یک غلاف مشترک قرار گیرند این مجمووعه را کابل می‌نامیم . در برق رسانی هوایی از سیمهای بدون روکش استفاده می شود که سیم لخت نامیده می شوند . در این فصل می خواهم به شرح آ‎نها بپردازم و نمونه هایی که استفاده می کردیم را باز گو کنم.
دانلود گزارش کارآموزی برق خرید کار آموزی رشته برق کارآموزی برق الکترونیک کارورزی مهندسی برق

فهرست مطالب

مقدمه
پست توزیع خصوصی
شبکه های برق رسانی
لزوم اصلاح ضریب توان
سیمهای عایق دار و کابلهای برق رسانی
هادی های مورد استفاده در سیم ها و کابلها
ساختمان سیم های عایقدار واندازه های استاندارد
علائم و مشخصه کابلها
جریان مجاز سیمها وکابلهای فشار ضعیف
تعیین مقاطع سیمهای عایقدار و کابلها
مدارهای سه فاز
تعیین مقاطع سیمها و کابلها بر اساس افت ولتاژ مجاز
وسائل کنترل و حفاظت
کلیدها
کلیدهای کنترل قطع و وصل خودکار
کلیدهای ساعتی
کلید های حرارتی
کلید فشاری
کلیدهای شناوری
کلید حدی
پریز و دوشاخه
کلید دوقطبی
کلید فشار قوی
لزوم حفاظت وسائل حفاظتی
فیوزها
قدرت قطع فیوزها
استفاده از فیوزها برای محافظت
سیستمهای سیم کشی داخلی
محافظت‌های کلی در سیستمهای سیم کشی
محافظت علیه صدمات مکانیکی
حفاظت علیه توسعه آتش و دود
حفظ فاصله مناسب از لوله های تاسیسات دیگر
حفاظت اثرات تلفات جریانهای گردابی هیستریس
سیم کشی در داخل لوله
طرح سیستم برق رسانی مراکز صنعتی
سیستم های توزیع برق در مراکز صنعتی
سیستم توزیع شعاعی
خصوصیات سیستمهای توزیع برق در مراکز صنعتی

دانلود گزارش کار آموزی رشته برق

کارآموزی های مشابه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *