گزارش کارآموزی در شرکت داروسازی

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : گزارش کارآموزی در شرکت دارو سازی

شرکت داروسازی ثامن، در سال ۶۳ به منظور تولید ۱۲ میلیون انواع فرآورده های تزریقی در شهر مشهد، با عنوان شرکت سرم سازی ثامن، تاسیس شد و سپس به دلیل گسترش فعالیت شرکت و تولید تعدادی از انواع محلول های تزریقی، علاوه بر تولید انواع سرم به پیشنهاد شرکت ثامن و تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اسفند ماه سال ۷۹ به شرکت داروسازی ثامن تغییر نام یافت. بر طبق مفاد اساس نامه شرکت داروسازی ثامن، ایجاد یا مشارکت در تاسیس کارخانه ها، به منظور تهیه و تولید محلول های تزریقی، دیالیز خونی و صفاقی، شست و شوی استریل و فرآورده های لیوفلیزه و غیرلیوفلیزه، تجهیزات دارویی و پزشکی و تولید مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی، قطعات یدکی مورد نیاز، فروش و صادرات محصولات کارخانه موضوع فعالیت اصلی این شرکت است. تنوع محصولات شرکت داروسازی ثامن بالغ بر ۶۲ نوع محصول است. تولید انواع فرآورده‌های دارویی و شست و شو در حجم ۵۰۰ تا ۵ هزار میلی لیتر، انواع داروها و آنتی بیوتیک های تزریقی، انواع آمپول و همچنین انواع محلول های همودیالیز و دیالیز صفاقی و انواع پپتیدهای نوترکیب با انواع بسته بندی شیشه ای و پلاستیکی، بطری و کیسه، با حجم های متفاوت از مهم ترین تولیدات این شرکت است. کلایسین، شست و شوی سه لیتری، دولیتری، مودیفاید ژلاتین، بوسرلین، دیالیز صفاقی، منیزیم سولفات ۱۰ درصد، ۲۰ درصد، ۵۰ درصد در حجم ۱۰ سی سی و سدیم کلراید ۵ درصد، از جمله محصولات تولید شده انحصاری شرکت داروسازی ثامن است.
بررسی داروهای تولیدی شرکت داروسازی ثامن:
ـ بی‌کربنات سدیم (Sodium Bicarbonate):گروه داروئی ـ درمانی: قلیائی‌کننده ـ قلیائی‌کننده سیستمیک و اداری، بافر سیستمیک.
موارد مصرف: درمان اسیدوز متابولیک، احیاء سیستم قلبی ـ ریوی بعضی مسمومیت‌ها. افزایش pH ادراری، واکنش‌های همولیتیک اسهال شدید، افزایش جذب پتاسیم، درمان اسیدوز متابولیک شدید ناشی از علل مختلف (نظیر الیست قلبی، شوک) کتواسیدوز دیابتی، کاهش آب شدید.
مکانیسم اثر: بی‌کربنات سدیم در بدن تبدیل به یون بیکربنات می‌شود و در اثر ترکیب با یون هیدروژن pH خون را قلیائی می‌کند. دفع یون‌های بیکربنات از ادرار باعث قلیائی شدن pH ادرار می‌شود. این محلول توسط کلیه فیلتر و بازجذب می‌شود و کمتر از ۱% آن از راه دفع ادرار می‌شود و Co2 حاصل از بی‌کربنات از راه ریه دفع می‌گردد.
ـ کلرید پتاسیم (Potossium chloride) : گروه داروئی ـ درمانی: جانشین پتاسیم ـ اصلاح تعادل الکترولیت‌ها.
مکانیسم اثر: در درمان کاهش پتاسیم به کار می‌رود. همچنین یک جانشین الکترولیت است. پتاسیم کاتیون غالب درون سلولی است (تقریباً ۱۶۰ ـ ۱۵۰ میلی اکی‌والان در لیتر). گرادیان پتاسیم درون سلولی به خارج سلولی برای هدایت پیام‌های عصبی در بافت‌های تخصصی نظیر قلب، مغز و عضلات اسکلت ضروری است.
ژلاتین: (Gelatin Modified) گروه داروئی ـ درمانی ـ پلی‌پپتید و الکترولیت و افزایش‌دهنده حجم پلاسما.
مکانیسم اثر: این فرآورده مثل دکستران یک حجم‌دهنده پلاسماست و در شوک‌های ناشی از کاهش حجم خون بکار می‌رود.
ـ مترونیدازول (Metronidazole): گروه داروئی ـ درمانی: مشتق صناعی، ایمیدازول ـ ضدباکتری، ضد پروتوزآ
موارد مصرف: پیشگیری از عفونت قبل، حین و بعد از جراحی و کاهش عفونت در جراحی روده بزرگ و شکم.
مکانیسم اثر: به نظر می‌رسد مترونیدازول برعلیه اکثر باکتری‌های بی‌هوازی اجباری و پروتوزآها مؤثر باشد. این دارو باید در داخل سلول تحت احیاء شیمیائی قرار گیرد تا فعال گردد. احیاء شیمیائی مختص متابولیسم بی‌هوازی می‌باشد و نهایتاً این دارو سبب مهار سنتز اسید نوکلئیک و مرگ سلول می‌شود.
ـ رینگر (Ringer’s ): گروه داروئی ـ درمانی: محلول حاوی الکترولیت، جانشین مایع و الکترولیت‌ها.
موارد مصرف: به عنوان محلول همگن جهت جایگزین کردن آب و املاح خصوصاً مواردی که پتاسیم بین سلولی هم کاهش یافته باشد و به منظور افزایش حجم داخل عروقی مصرف می‌شود.
ـ دکستروز (Dextrose): گروه داروئی ـ درمانی: کربوهیدرات، جانشین مایعات ـ تأمین‌کننده کالری.
موارد مصرف: تأمین کالری موردنیاز بدن کاهش فشار خون مغزی ـ نخاعی و ادم مغزی. درمان علامتی کاهش قند خون حاد. درمان کاهش قند خون شدید مخصوصاً پس از مصرف بیش از حد انسولین.
سولفات منیزم (Magnesium sultate.7H2o) گروه داروئی ـ درمانی: سولفات منیزیم ـ ضدتشنج
موارد مصرف: نمک‌های منیزیم در درمان کمی منیزیم خون و حالات کمبود منیزیم به کار می‌رود. این دارو با مهار آزادسازی استیل کولین در محل اتصال عصب ـ عضله، انقباضاات عضلات مخطط را کاهش می‌دهد. نمک‌های منیزیم اساساً از طریق ادرار دفع می‌شوند. بیش از %۹۰ مقداری که توسط کلیه‌ها فیلتره می‌شود مجدداً بازجذب می‌شود.
منیزیم برای عملکرد بسیاری از آنزیم‌های مهم بدن از جمله آنزیم‌هائی که در انتقال گروه‌های فسفات و تولید ATP نقش دارند و نیز جهت واکنش‌های فسفاتاز مختلف، در سنتز پروتئین واسیدهای نوکلئیک ضروری می‌باشد. همچنین در هدایت عضلانی فعالیت کانال‌های کلسیم، انتقال آهن، عملکرد هورمون پاراتیروئید معدنی شدن استخوان‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند همچنین اثرات گشادکنندگی عروق سیستمیک و عروق کرونر و نیز اثرات ضدتشنج دارو به علت بلوک انتقال عصبی، عضلانی از طریق کاهش آزادسازی استیل کولین می‌باشد.
ـ سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin): مکانیسم اثر دارو: سیپروفلوکساسین دارای اثر کشندگی روی بعضی باکتری‌های گرم‌منفی وگرم‌مثبت است و این اثر به دلیل اثر دارو از طریق مهار آنزیم‌های توپوایزومراز II و I است که آنزیم‌های ضروری جهت تکثیر باکتری‌ها هستند.
موارد مصرف: در هریک از عفونت‌های مجاری ادراری، عفونت‌های مجاری تحتانی تنفسی، عفونت باکتریال ریه، عفونت‌های بیمارستانی، عفونت‌های پوست، استخوان و مفصل، سینوزیت حاد، پروستاتیت‌ حاد باکتریائی و سیاه‌زخم تنفسی.
آشنائی با مواد اولیه و ساختار ترکیبات:
۱ـ مترونیدازول: مترونیدازول ـ دی سدیم هیدروژن ـ سدیم کلراید ـ فسفات
۲ـ سیپروفلوکساسین: (C17H18FN3O3) : سدیم کلراید ـ اسیدلاکتیک ـ سیپر ـ اسید کلریدریک
۳ـ همودیالیز: سدیم کلراید ـ سدیم لاکتات ـ منیزیم کلراید ـ دکسترومونوهیدرات ـ کلسیم کلراید
۴ـ گلایسین (اسید آمینواستیک): گلایسین (NH2 CH2 COOH) ـ آب مقطر
۵ـ مواد ژلاتینی: سود ـ سدیم کلراید ـ ژلاتین ـ کلسیم کلراید
۶ـ محلول قندی ـ نمکی: سدیم کلراید ـ دکستروز (C6H12O6)
۷ـ رینگر تزریقی: سدیم کلراید ـ کلرید کلسیم ـ پتاسیم کلراید
۸ـ محلول قندی: دکستروز
واحد آزمایشگاه شیمی:پس از تولید، آخرین مرحله برداشتن نمونه به شکل رندوم است که آزمایشات آنالیتیک روی آن انجام می‌شود. روش آنالیز مشخص است، (توسط مرجع پذیرفته شده وزارت بهداشت: USP) در این مرجع روش آنالیز محصولات داروئی کاملاً توضیح داده شده است. روش‌ها عموماً به سمت دستگاهی پیش می‌رود. اولین گام مشخص کردن محصولات با توجه به سری ساخت است، سپس ظروف موردنیاز با توجه به کارائی محصول برداشته می‌شود، عملی که برای تمام محصولات بدون استثناء انجام می‌شود، اندازه‌گیری pH می‌باشد. محلول‌های تیترانتی که ساخته می‌شوند بسیار دقیق محلول‌سازی می‌شوند و شرایط نگهداری آنها همگی در مرجع USP آورده شده است. تیتراسیون به دو دسته دستی و دستگاهی (دقیق‌تر) تقسیم‌بندی می‌شود.
چند نمونه تیتیراسیون از طریق دستگاه‌های تیتراتور که در آزمایشگاه صورت می‌پذیرد:
– رسوبی:‌ تعیین مقدار کلراید توسط تیترانت AgNo¬۴ انجام می‌شود. دستگاه مربوطه دارای اکترون خاصی دارد (metal electrod) که خود نقطه ختم عمل را نشان می‌دهد.
ـ کمپلکسومتری: برای تعیین مقدار کلسیم و منیزیم استفاده می‌شود و دارای دو الکترود می‌باشد، از تیترانت EDta استفاده می‌شود در این محیط آب نباید وارد شود و جذب آب توسط سیلیکاژل خاصی انجام می‌شود که آبی رنگ است و با جذب آب رنگ صورتی به خود می‌گیرد.
ـ اسید و باز: جنس الکترود دستگاه مربوطه شیشه‌ای است و کاربردهای زیر را دارا می‌باشد: تعیین مقدار سیپرو و اسیدلاکتیک در محلول سیپروفلاکسین، تعیین مقدار استات در محلول همودیالیز اسیدی و…
ـ آمپرومتری (کارل فیشر): دستگاه دارای دو الکترود پلاتینی است و برای تعیین مقدار رطوبت در محصولاتی مثل هورمون رشد، واکسن‌ها و… استفاده می‌شود.
برای کلیه محصولات تزریقی ابتدا تست particle انجام می‌شود، ولی برای محلول شستشو این تست انجام نمی‌پذیرد.
نحوه انجام تست پارتیکل: دستگاهی که پارتیکل‌های محلول‌ها را اندازه می‌گیرد دارای یک مانیتور نمایشگر است که نرم‌افزار خاصی دارد که دارای Range مشخصی است. ابتدا به نرم‌افزار سری ساخت هر محلول را می‌دهیم. نازل دستگاه همواره داخل آب مقطر قرار دارد. نازل را از آب مقطر خارج کرده و در بطری یا کیسه قرار می‌دهیم. دستگاه شروع به مکیدن محلول کرده و تمامی سنسورها را شستشو می‌دهد. سپس cc10 از محلول را دوباره مکیده و درمقابل سنسورها قرار می‌دهد. براساس مرجع USP، تعداد particle برحسب Size میزانخاصی در هر میلی لیتر دارد. مثلاً برای ذرات ، ۲۵/ml میزان مجاز است تا محصول ok شود.
آنالیز محلول دیالیز صفاقی:
ـ مشخصات ظاهری محلول: محلول شفاف می‌باشد.
– تعیین pH : با استفاده از pH متر، pH محلول موردنظر را بدست می‌آوریم. قبل از استفاده، pH متر را کالیبره می‌کنیم محدوده pH برای این محلول ۵/۶ـ۵ می‌باشد.
ـ تعیین مقدار سدیم: ابتدا mgr2/254 سدیم کلراید خشک شده در دمای ۱۰۵ درجه و به مدت ۲ ساعت را در ml50 آب مقطر حل نموده و به بالن ژوژه ml1000 منتقل می‌کنیم. هر میلی‌لیتر از این محلول دارای ۴-۱۰ گرم سدیم می‌باشد. محلولی با غظت ۲/۰ درصد از توئین ۸۰ تهیه کرده و ml2 از توئین ۸۰ را به حجم ۱۰۰۰ میلی‌لیتر می‌رسانیم. این محلول که wetting agent نام دارد، باعث تسهیل حرکت ماده در داخل لوله‌های دستگاه می‌شود. به منظور تهیه محلول‌های استاندارد، به ۵ بالن ژوژه ml100، ml10 از محلول غیریونی weting egnet (1 در ۵۰۰) منتقل کرده و یکی از بالن ژوژه‌ها را به حجم می‌رسانیم و به عنوان بلانک در نظر می‌گیریم. به سایر بالن ژوژه‌ها به ترتیب ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ میلی‌لیتر از محلول استاندارد استوک سدیم کلراید افزوده و با آب مقطر به حجم می‌رسانیم و برای تهیه محلول نمونه ml5 از محلول دیالیز صفاقی را به بالن ژوژه ml1000 منتقل نموده و ml100 از محلول wetting agent را به آن افزوده و با آب مقطر به حجم می‌رسانیم. با استفاده از دستگاه فیلم فتومتر ومحلول‌های استاندارد مقدار سدیم را بدست می‌آوریم. محدوده آزمایش meq 4/134ـ۷/۱۲۸ در لیتر می‌باشد.
دانلود گزارش کارآموزی در شرکت دارو سازی پروژه کارآموزی شرکت داروسازی ثامن کار آموزی در شرکت دارو سازی

فهرست مطالب

مقدمه
شرکت داروسازی ثامن
بررسی داروهای تولیدی شرکت داروسازی ثامن
بی‌کربنات سدیم (Sodium Bicarbonate)
موارد مصرف
مکانیسم اثر
کلرید پتاسیم (Potossium chloride)
گروه داروئی درمانی
ژلاتین
گروه داروئی درمانی پلی‌پپتید و الکترولیت و افزایش‌دهنده حجم پلاسما
مترونیدازول (Metronidazole)
گروه داروئی درمانی مشتق صناعی ایمیدازول ضدباکتری ضد پروتوزآ
موارد مصرف
رینگر (Ringer’s )
گروه داروئی درمانی محلول حاوی الکترولیت جانشین مایع و الکترولیت‌ها
دکستروز (Dextrose)
گروه داروئی درمانی کربوهیدرات، جانشین مایعات تأمین‌کننده کالری
سولفات منیزم (Magnesium sultate.7H2o)
گروه داروئی درمانی سولفات منیزیم ضدتشنج
سیپروفلوکساسین (Ciprofloxacin)
مکانیسم اثر دارو
واحد نیروگاه
حوضچه اول
حوضچه دوم
حوضچه سوم
حوضچه چهارم
حوضچه پنجم
رنگ لایه‌های اکسید آهن
شرایط آب تغذیه
بررسی خوردگی در قطعات و اجزا
راهکارهای کنترل خوردگی
چیلرها
بازدارنده‌های نیترات
بازدارنده‌های کرومات
بازدارنده‌های مولیبدات
هواساز
رسوبزدائی و تمیزکاری
قلیاشوئی
اسیدشوئی
اسیدهای معدنی
اسیدکلریدریک (HCL)
اسیدفسفریک (phosphoric acid)
اسیدسولفوریک: (Sulfuric acid)
اسیدهای آلی (organic acids)
اسید سیتریک (Citric Acid)
نحوه اجرای اسیدشوئی
کندکننده‌ها(inhibitors)
واحد تولید
واحد آب‌سازی
موارد استفاده آب دیونایزد
عمل Relceif velve
عملیات احیاء رزین‌های آنیونی و کاتیونی
واحد تقطیر
نکات مربوط به واحد تقطیر
واحد ساخت محلول
واحد I.P.Q.C
واحد فیلینگ
سیفیک
دستگاه کانتل
واحد اتوکلاو
مراحل استریل شدن
آماده کردن واحد اتوکلاو
آبگیری
سیرکوله کردن آب
آبگیری مجدد
عمل Heating توسط بخار
استریل کردن با فشار و دما
کولینگ
سرد کردن با فشار و دما
تخلیه آب
تخلیه‌ هوا از داخل چمبر
یکسان کردن هوای چمبر و هوای سالن
پایان سیکل
Emergency
واحد بسته‌بندی
آشنائی با مواد اولیه و ساختار ترکیبات
مترونیدازول
سیپروفلوکساسین
همودیالیز
گلایسین (اسید آمینواستیک)
مواد ژلاتینی
محلول قندی نمکی
رینگر تزریقی
محلول قندی
واحد آزمایشگاه شیمی
رسوبی
کمپلکسومتری
اسید و باز
آمپرومتری (کارل فیشر)
نحوه انجام تست پارتیکل
آنالیز محلول دیالیز صفاقی
تعیین pH
تعیین مقدار سدیم
طرز کار با دستگاه فیلم فتومتر
تعیین مقدار کلسیم و منیزیم به روش دستگاهی
اندازه‌گیری میزان کلر در نمونه
طرز عمل دستگاه پتانسیومتر
انجام تست لاکتات برای محلول دیالیز صفاقی
تعیین مقدار دکستروز در محلول دیالیز صفاقی
فهلینگ A
تعیین مقدار ۵ هیدروکسی متیل فورفورال
دستورالعمل آنالیز محلول مترونیدازول
آنالیز محلول سدیم بیکربنات
آنالیز محلول گلایسین
آنالیز محلول سدیم کلراید
آنالیز محلول قندی نمکی
تعیین مقدار ۵ هیدروکسی متیل فورفورال
تعیین مقدار دکستروز
تعیین مقدار سدیم کلراید
آنالیز محلول هیپوکلریت سدیم
برای تعبین کلراید total
آنالیز محلول سیپروفلوکساسین
تعین مقدار دکستروز
تعیین مقدار سیپروفلوکساسین
تهیه ‌فاز متحرک
محلول استاندارد
محلول رزولوشن
محلول نمونه
تنظیمات سیستم کروماتوگرافی HPLC
فاز متحرک
محلول استاندارد
محلول نمونه
آنالیز محلول‌های منیزم سولفات
تعیین مقدار منیزیم سولفات
آنالیز محلول رینگر
واحد میکروبیولوژی
کنترل میکروبی توسط این واحد
قبل از اتوکلاو
در حین اتوکلاو
بعد از اتوکلاو
واحد فارماکولوژی
منابع

دانلود گزارش کارآموزی در شرکت داروسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *