گزارش کارآموزی در کارخانه شیشه

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

دانلود گزارش کاراموزی کارخانه شیشه

انسان از آغاز آفرینش، به منظور استمرار حیات، به کار و کوشش مجبور بوده و در این راه سختی های بسیاری را متحمل شده است. امروزه به علت رشد روز افزون جمعیت به مصرف پیش از اندازه و بر پای صنایع بزرگ، استفاده از انواع ماشین آلات، تجهیزات، فرایندها، مواد شیمیایی و . . . امری گریز ناپذیر شده است صنعتی شدن تولید فراینده مخاطراتی گوناگون را برای نیروی کار به ارمغان آورده و موجب شده نیروی کار در معرض عوامل زیان آور بسیار قرار گیرد، عواملی که جز جدایی ناپذیر صنعت و تولید به شماری آیند و همواره تندرستی نیروی کار را تهدید می کنند. اگر این عوامل زیان آور از حد تحمل فیزلوژیک فزونی گیرند، می توانند موجب بروز آسیب های شغلی شوند و از فرآوری نیروی کار بکاهند. برای پیشگیری از بروز این گونه مشکلات و حفظ تندستی شاغلان، در هر شغل و پیشه ای که هستند بهداشت حرفه ای راهکاری کارآمد است. در بهداشت حرفه ای همه مسایل بهداشتی، پزشکی و ایمنی پیشه های گوناگون مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد و همواره تلاش بر این است که از تاثیر سوء عوامل آسیب زا، عوامل فیزیکی گرفته تا عوامل شیمیایی، زیست شناختی و ارگونومیک بر فرد جلوگیری شود در این رشته، کوشش ها به سوی پیشگیری از بیماریها و حوادث ناشی از کار جهت یافته اند زیرا باور بر این است که بیشتر بیماریهای شغلی اگر درمان شدنی نباشند، سخت درمان بوده و تا پایان زندگی گریبانگیر فرد خواهند بود، پس بایسته است پیش از آنکه فرد به این گونه بیماریها دچار شود، اقدام هایی جهت پیشگیری از بروز آنها صورت گیرد. از آن جایی که در نیروی کار هر کشور، به ویژه کشورهای در حال توسعه، بخشی پر اهمیت از سرمایه ملی دانسته شده و از پایه های توسعه اقتصادی و اجتماعی انگاشته می شود، از این رو حفاظت از تندرستی نیروی کار و بهسازی محیط کار از اهمیتی شایان توجه برخوردار است. بی گمان، اقتصادی شکوفا و صنعتی خودکفا بدون داشتن نیروی کار سالم و تندرست امکان پذبر نخواهد بود شیشه در اندازه و طرح های مختلف و با رنگ های متنوع، تقریباً در هر مکانی یافت می شود. شیشه در طبیعت بسیار کمیاب است اما در جاهایی که صخره های مذاب بسرعت سرد شده اند (آتشفشانها) شیشه یافت می شود، که این شیشه ها ناخالصند و آنچنان شفاف نیستند انسان های نخستین این سنگ ها را می شکستند و اشیا تیز و دراز از آن جدا می کردند و از آن برای ساختن چاقو، تبر و زیور آلات استفاده می کردند. شواهد حاکی از ان است که مصریان باستان از ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و یا حتی زودتر، از شیشه استفاده می کرده اند تفکیک های شیشه گری بتدریج از مصر باستان به کشورهای دیگر و در حدود قرن ششم میلادی به اغلب نواحی مدیترانه شرقی گسترش یافت تکنیک شیشه گری با اختراع لوری متحول گردید ( لوری لوله آهنی تو خالی است که طول آن حدود ۱۵۰-۱۰۰ سانتیمتر است و شامل دسته و دهانه ی باشد) که شیشه گر با این وسیله ی می تواند لقمه مذاب را که در رأس آن قرار گرفته، از طریق دمیدن در آن شکل دهد روش های اصلی شکل دهی شیشه ساده هستند، شیشه را می توان بصورت تخت قالب ریزی کرد و یا در قالبی شکل مورد نظر ریخت و با نیروی فشار شیشه را شکل داد به شرط آنکه بصورت مذاب باشد و سیالیت آن به حدی باشد که بتوان آن را با فشار به درون قالب راند.
خط تولید: عمده فعالیت ها در صنایع شیشه سازی توسط دستگاه های اتوماتیک انجام می شود که در هر ساعت هزاران بطری و . . . در انواه مختلف تولید می کنند. در نگاه اول تولید بطری در عصر حاضر با زمان قدیم کاملاً متفاوت است. ولی در واقع چنین نیست و اصول کار در زمان های قدیم پی ریزی شده است. در ساده ترین فرم بطری سازی که بصورت یک فوتک انجام گرفت در یک طرف شیشه مذاب داغ و در طرف دیگر کارگری که مشغول دمیدن بود قرار داشت. تولید مدرن امروز همین روش را بکار می برد با این تفاوت که به جای کارگری که عمل دمیدن را انجام می دهد از کمپرسورهای هوای فشرده استفاده می شود و نقل و انتقال های خط تولید توسط ماشین های اتوماتیک انجام می شود روش دمیدن قدیمی هنوز کاملاً از بین نرفته است و از آن در تولید وسایل و ظروف بسیار گران قیمت به سبک های هنری استفاده می کنند.
در حال حاضر فرایند تولید بطری به صورت اتوماتیک از دو قسمت تشکیل شده است:
توده بی شکل از شیشه مذاب با حجم و اندازه مشخص آماده می شود. به این توده بی شکل در قالب مخصوص هوا دمیده می شود تا شکل نهایی خود را پیدا کند. بخش اول این فرایند که به عنوان فرایند مکشی نامیده می شود، عبارت است از آماده کردن توده بی شکل شیشه با مکش شیشه مذاب از کوره به داخل یک قالب کوچک، سپس این توده کوچک بی شکل به یک قالب بزرگتر منتقل می شود که در این قالب باید شکل نهایی خود را پیدا کند. گرچه این روش هنوز به طور محدودی در شیشه گری ها به کار برده می شود ولی در تولیدات عمده این عملی بوسیله دستگاهی به نام لقمه گیر (Gob feeder) انجام می پذیرد. با این روش که در این کارخانه وجود دارد یک تکه توزین شده و استاندارد از شیشه مذاب به نام لقمه (Gob) در داخل یک قالب چکانده می شود و در این قالب توسط دمش یا پرس به لقمه شکل داده می شود. لازم به ذکر است که لقمه های که با عمل پرس شکل می گیرند، به جای عمل دمش هوا، از نیروی فشار توسط دستگاه پرس استفاده می شود. این روش (پرس) در تولید ظروف با شکل های ساده نظیر؛ کاسه، بشقاب، لیوان و استکان بیشتر مورد استفاده است بررسی اختصاصی تر خط تولید: خط تولید با ورود مواد اولیه شروع و با خروج کامیون های حاوی محصولات خاتمه می یابد. کامیونها ابتدا پس از توزین توسط باسکول، مواد اولیه را که شامل سودا( کربنات سیم)، فلدسپات، سیلیس، سرباره (F.B.S)، سولفات سدیم، مخلوط بی رنگ گچ معمولی و آرسپنک می باشد را به قسمت شوت (shut) تخلیه می کنند، آنگاه توسط نوار نقاله به بونکرهای ذخیره مواد فرستاده می شوند. در بخش زیریین بونکرها، باسکولهای توزین تعبیه شده که پس از توزین مواد اولیه به میزان دلخواه و مناسب توسط نوار نقاله به مخلوط کن ها (Mixer) توسط نوار نقاله به بخش گرمخانه پخت هدایت می شوند. بعد از عمل پخت و تثبیت رنگ چاپ، کنترل نهایی توسط مسوولین بسته بندی صورت می گیرد و محصولات معیوب به عنوان ضایعات از خط تولید خارج می شوند و به بخش شیشه خرده می روند، در نهایت محصولات تولید شده توسط افراد بسته بندی می شوند و توسط لیفتراک به قسمت انبار محصول انتقال می یابند و از آنجا طبق قرارداد با شرکت های درخواست کننده به مناطق مورد نظر فرستاده می شوند نکته قابل توجه اینکه تقریباً هیچ ضایعاتی در پروسه تولید ندارد، چون ضایعات در قسمت های مختلف مجدداً به خط تولید برمی گردند.
قسمت های جنبی خط تولید:
کارگاه تولید گاز دی اکسید کربن: این قسمت که بطور کلی جدا از خط اصلی تولید عمل می کند بطور عمده به امر تولید گاز می پردازد.
کارگاه تراشکاری: کلیه عملیات تراشکاری، سوراخ کاری و سنگزنی مربوط به قطعه های دستگاه IS و پرس در این کارگاه انجام می پذیرد.
آزمایشگاه فیزیک: در این آزمایشگاه بیشتر بطری های شیشه ای و ظروف دیگر از لحاظ استحکام مکانیکی . حرارتی و تغییرات وزنی و تغییرات روی شکل بطری آزمایش می شوند. در این آزمایشگاه با استفاده از دستگاه های ترموشوک و پولاریمتری به ترتیب مقاومت شیشه در مقابل شوک حرارتی و مقدار تنش باقیمانده در شیشه اندازه گیری می شوند. همچنین در این آزمایشگاه مقاومت شیشه در برابر فشار و ضخامت شیشه اندازه گیری می شوند.
آزمایشگاه شیمی:
در این قسمت آزمایشات مختلفی انجام می شود که عبارتند از:
آزمایشات آنالیزی جهت تعیین درصد سیلیس، فلدسپات، آهن و . . .
اندازه گیری دانسیته شیشه اندازه گیری حباب داخل شیشه « حباب ریز seed» بررسی میزان سنگ و ناخالصی های دیگر در شیشه کنترل کمی و کیفی شیشه های رنگی و مواد بیرنگ کننده
دانه بندی مواد اولیه این آزمایشات با استفاده از دستگاه های مختلفی انجام می گیرد که دستگاه x-Raq اتمیزه کردن- Uv را شامل می شود بطور کلی در این در آزمایش فیزیکی و شیمیایی عیوبی که ممکن تست در شیشه بوجود آید مشخص می شود از جمله شکستگی بطری و مچاله شدن شیشه که در اثر بالا بردن دمای گرمخانه و یا دمای مذاب هنگام شکل گیری ایجاد می شود. پدیده کاول «حباب های درشت در وسط جدار بطری» که ناشی از پایین بودن سطح مذاب شیشه در کوره و یا وجود اجزا خارجی در کانال فیدر می باشد.
دانلود گزارش کارآموزی کارخانه شیشه
کارآموزی کارخانه شیشه

فهرست مطالب

پیشگفتار. ۴

تاریخچه: ۸

خط تولید: ۹

بررسی اختصاصی تر خط تولید: ۱۱

قسمت های جنبی خط تولید: ۱۳

کارخانه گاز. ۱۶

ب) مایع. ۲۰

مقدمه. ۲۱

صوت و ماهیت آن: ۲۷

۲-افت دایم شنوایی: permanent Thershold Shift 34

ج) کالیبراسیون: ۳۹

د) تعیین ایستگاه های اندازه گیری.. ۴۰

حوزه خطر Danger Zone. 42

اندازه گیری به منظور آنالیز فرکانس: ۴۳

اندازه گیری به منظور تعیین میزان مواجهه کارگر. ۴۴

روش های عمومی کنترل فنی: ۴۷

نصب کاهش دهنده های صدا بر روی دستگاه: ۵۰

ب) کنترل صدا در مسیر انتشار صوت: ۵۱

پیشنهاد ۶۳

سایر پیشنهادات: ۶۴

دزیمتری.. ۶۴

دلایل عمده پدید آمدن دزیمتری: ۶۴

اهداف استفاده از دزیمتر. ۶۵

تفسیر نتایج دزیمتری.. ۷۴

ادیومتری (شنوایی سنجی) ۷۶

ارزیابی میزان شنوایی. ۷۸

روش طبقه بندی کاهش شنوایی: ۸۷

روشنایی. ۹۰

نور و ماهیت آن. ۱۰۰

تعاریف و کمیت های اصلی روشنایی. ۱۰۱

۴-شدت روشنایی (Illuminance) 102

استانداردهای متداول روشنایی محیط کار. ۱۰۳

روش های اندازه گیری روشنایی. ۱۰۴

پرتوهای غیر یونساز. ۱۱۳

پرتوهای فرابنفش.. ۱۱۳

منابع پرتو فرابنفش.. ۱۱۴

حفاظت در برابر پرتو فرابنفش.. ۱۱۵

پرتوهای مادون قرمز. ۱۱۷

هدف اندازه گیری: ۱۲۲

کالیبراسیون: ۱۲۳

مروری بر پژوهش های گذشته. ۱۲۵

کمیت های اندازه گیری شرایط جوی.. ۱۲۶

شاخص بوتسبال Botsball temperature(BT) 141

مقایسه شاخص های استرس حرارتی با یکدیگر. ۱۴۵

روش اندازه گیری: ۱۴۸

مقادیر مجاز شاخص ها: ۱۴۹

ارزیابی نتایج اندازه گیری شرایط جوی در شرکت شوگا: ۱۵۱

عوامل شیمیایی. ۱۵۸

سیلیس ۱۶۴

علایم بالینی سیلکیوزیس.. ۱۶۵

حساسیت فردی.. ۱۶۸

کربنات سدیم ۱۶۹

ارسینک (اکسید ارسینک) ۱۷۱

اکسید آهن ۱۷۴

کروم ۱۷۷

لوله های گازیاب.. ۱۸۶

طرز مصرف لوله های گازیاب.. ۱۸۷

دقت لوله های گازیاب.. ۱۸۸

تاثیر عوامل محیطی بر لوله های گازیاب.. ۱۹۰

قوانین مربوطه. ۱۹۲

اسپیرومترواسپیرومتری.. ۱۹۳

ب) تهویه موضعی. ۲۰۲

موارد قانونی حمایت کننده از ارگونومی. ۲۰۶

جنبه های قانونی. ۲۱۳

هزینه های ایمنی. ۲۱۶

ثابت کردن سیستم کنترل. ۲۱۸

آگهی و نوشته ها ۲۲۹

آموزش ایمنی. ۲۳۱

آموزش ایمنی به کمک تبلیغات.. ۲۳۷

اعلانات حفاظتی. ۲۳۸

فیلم های حفاظتی. ۲۳۹

مزایای سیستم ۵s. 246

استاندارد ISO 14001. 247

امینی ساختمان. ۲۵۰

ایمنی کف ، سقف و دیوارها در شوگا :‌ ۲۵۵

محوطه کارخانه صحن کارگاه :‌ ۲۶۱

ایمنی انبار. ۲۶۲

نقش انبار در صنعت.. ۲۶۲

پالت چوبی. ۲۶۷

مزایای پالت های فلزی: ۲۷۲

حمل و نقل در انبارها ۲۷۴

نقاله. ۲۷۶

ایمنی برق. ۲۸۷

حفاظت در برابر جریان الکتریکی. ۲۹۱

طرح سیستم ارت در شرکت شوگا: ۲۹۷

بررسی سیستم ارتینگ در کارخانه شوگا ۲۹۹

شدت میدان الکتریکی. ۳۰۶

میدان های مغناطیسی پایا ۳۱۷

«چک لیست ایمنی حریق». ۳۲۱

ایمنی فردی.. ۳۲۶

لباس کار. ۳۲۸

وسایل حفاظتی جهاز تنفسی. ۳۳۰

کاسک (کلاهخورد) ۳۳۳

بررسی در شرکت شوگا ۳۳۵

حفاظت از چشم ۳۳۵

وسایل حفاظتی دست ها و بازوها ۳۳۹

گوشی های حفاظتی

دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه شیشه

دانلود گزارش کارآموزی کارخانه شیشه خرید گزارش کارآموزی کارخانه شیشه کارآموزی کارخانه شیشه دانلود کارآموزی کارخانه شیشه خرید کارآموزی کارخانه شیشه سازی کارورزی شیشه کاراموزی شیشه دانلود کارورزی شیشه و گاز کارآموزی شرکت شیشه سازی آزمایشگاه شیشه گری کارخانه شیشه سازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *