گزارش کارآموزی پتروشیمی شرح پروسس واحد وینیل استات

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : گزارش کارآموزی شرح پروسس واحد وینیل استات در پتروشیمی

هدف پتروشیمی اراک در یک نگاه : ایجاد یک مجتمع پتروشیمی جهت تولید مواد پایه ای و میانی با استفاده از خوراک اصلی نفتا و تبدیل آنها به فراورده های نهایی پلیمیری و شیمیایی. خوراک اصلی مجتمع نفتای سبک و سنگین است که از پالایشگاههای اصفهان و اراک از طریق خط لوله تامین می شود . خوراک دیگر مجتمع گاز طبیعی است که از خط لوله سراسری مجاور مجتمع اخذ می گردد . ضمنا”حدود ۶۰۰۰ تن آمونیاک و حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب در سال مصرف گاز طبیعی مجتمع می باشد که از خط سوم سراسری تامین می گردد و حدود ۱۵۳۰۰۰ تن در سال اکسیژن برای مجتمع مورد نیاز است که در واحد جداسازی هوا در مجتمع تولید می گردد . آمونیاک نیز از مجتمع های داخل کشور تامین می شود.
شرح مختصر فرآیند : دراین قسمت ها ورودی و خروجی های هر واحد به اختصار شرح داده می شود.
ناحیه ۱بهره برداری : کارخانه الفین :خوراک این کارخانه نفتای سبک و سنگین بوده که پس از انجام فرایندهای کراکینگ۰هیدروژناسیون و جدا سازینهایتا محصولات اتیلن ۰پروپیلن ۰هیدروژن ۰برشC4.بنزین پیرولیز۰متان و نفت کوره تولید می گردد۰
واحد مخازن : انواع مخازن این واحد از نوع کروی ۰سقف ثابت و شناور ۰CRYOGENICو کپسولهای هیدروژن می باشدکه جهت ذخیره سازی مواد اولیه و محصولات کارخانه الفین مورد استفاده قرار میگیرد.
ناحیه ۲ بهره برداری : کارخانه پلی اتیلن سبک خطی و۱-بوتن :خوراک : این واحد اتیلن و هیدروژن می باشد که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون واکستروژن گریدهای مختلف پلی اتیلن سنگین و سبک خطی تولید می شود ۰واحد ۱-بوتن نیز ماده اولنه اتیلن را در مجاورت کاتالیست به ۱-بوتن نبدیل می نماید.
کارخانه پلی اتیلن سنگین :خوراک این واحد اتیلن ۰هیدروژن ۰پروپیلن و ۱- بوتن می باشد۰که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون و اکستروژن گریدهای مختلف پلی اتیلن سنگین در سه گریداکستروژن تزریقی وبادی تولید می شود.
کاخانه پلی پروپیلن: خوراک این واحدپروپیلن .هیدروزن و اتیلن می باشد که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون و اکستروژن.گریدهای مختلف پلی پروپیلن تولید می شود.
کارخانه بوتادین و پلی بو تادین : واحد بوتادین : خوراک این واحد بزش C4 می باشد که پس از فرایندهای تقطیر استخراجی .جداسازی و تخلیص.محصول ۱و۳_بوتادین با درجه خلوص بالا جهت خوراک واحد پلی بوتادین تولید می گردد.
واحد لاستیک پلی بوتادین:خوراک این واحد ۱و۳_بوتادین بوده که پس از فرایندهای پلیمریزاسیون .انعقاد . جداسازی و خشک سازی.محصول لاستیک پلی بوتادین در دو گرید روغنی و غیر روغنی تولید می شود.
ناحیه ۳بهره برداری: کارخانه اکسید اتیلن و اتیلن گلایکول:خوراک این واحداتیلن و اکسیژن می باشد که طی فرایند اکسیداسیون و در مجاورت کاتالیست . اکسید اتیلن حاصل می شود .طی واکنشهای شیمیایی اکسید اتیلن با آب وانجام فرایندهای جداسازی نهایتا”محصولات MEG. DEG. TEGتولید می شود.
کارخانه دو اتیل هگزانول :خوراک این واحد گاز طبیعی. پروپیلن . دی اکسیدکربن و هیدروژن می باشد که طی فرایندهای STEAMREFORMING. اکسو (OXO). الدولیزاسیون و هیدروژناسیون .محصولات دو اتیل هگزانول . ایزو بوتانل. نرمال بوتانل تولید می شود .
کارخانه اسید استیک و وینیل استات : خوراک این واحد اتیلن و اکسیژن می باشد که ابتدا در فرایند اکسیداسیون و در مجاورت کاتالیست استالدئید تولید می شود . سپس استالدئید با اکسیژن در مجاورت کاتالیست به اسید استیک تبدیل می شود .نهایتا”از واکنشاسید استیک . اتیلن و اکسیژن در مجاورت کاتالیست محصول وینیل استات تولید می گردد.
ناحیه ۴بهره برداری: واحد کلرو استیل کلراید : خوراک این واحد منو کلرو استیک اسید . اسید استیک . کلرو گوگرد بوده که طی فرایندهای کلریناسیون و تقطیر. محصول کلرو استیل کلراید تولید می شود .
واحد آلاکلر /بو تاکلر : خوراک این واحد ۲و۶_دی اتیلآنیلین . پارافرمالدئید .کلرو استیل کلراید. نرمال بوتانل . متانول و آمونیاک می باشد که طی فرایندهای شیمیایی. خالص سازی و فیلتراسیون محصولات آلاکلر یا بوتاکلر تولید می شود .
ناحیه سرویس های جانبی بهره برداری: این ناحیه شامل پنج واحد فرایندی به شرح زیر می باشد : واحد هوا و سوخت :در این واحد هوای فشرده شامل هوای ابزار دقیق .خوراک واحد جداسازی هوا . PLANTAIRاکسیژن و نیتروژن (گازی و مایع) تولید می شود . همچنین ارسال آب خام . آب آتش نشانی . سوخت گاز . گازوئیلتحت شرایط فرایندی مناسب برای مصرف کنندگان در مجتمع جز حوزه وظایف این واحد می باشد .
واحد بخار :در این واحد بخار در فشارها و دماهای مختلف توسط سه فایر بویلرو پنج (WHRB WASTEHEAT RECOVERYBOILER)تهیه و برای مصرف کننده ها ارسالمی گردد.
واحد نیروگاه : در این واحد برق مورد نیاز مجتمع توسط پنج توربین گازی هر کدام به ظرفیت ۲۵ مگاوات تولید و به شبکه برق مجتمع وارد می شود .
واحد اب صنعتی و برج های خنک کننده : در واحد اب صنعتی . تولید اب صنعتی با استفاده از مراحل فیلتراسیون و برجهای جذب انیونی و کاتیونی انجام می گیرد و عمدهمصرف کننده آب صنعتی واحد بخار می باشد . در واحد برجهای خنک کننده که شامل پنج برج خنک کننده می باشد تهیه و توزیع و کنترل شیمیایی آب خنک کننده انجام می شود.
شرح مختصر فرایند واحد وینیل استات : در این واحد از ترکیب اتیلن . اکسیژن و اسید استیک . وینیل استات تهیه می شود . ابتدا اتیلن وارد سیکل گاز برگشتی شده و در مبدل اشباع با گرم کردن در حضور اسید استیک به صورت اشباع از اسید استیک درامده و پس از گرم شدن مجدد به صورت super heat شده و سپس اکسیژن به انها اضافه شده و وارد راکتور می شوند . واکنش تولید وینیل استات در راکتور در فشار ۹ بار مطلق و دمای c190_145 ( بستگی به طول عمر کاتالیست ) و در مجاورت کاتالیست در بستر ثابت که مخلوطی از طلا . پالادیم و استات پتاسیم می باشد . انجام می گیرد . از گرمای حاصل از انجام واکنش در پوسته راکتور بخار تولید می شود و در واحد به مصرف می رسد . گازها پس از انجام واکنش و خارج شدن از راکتور وارد برج پیش اب گیری ( PEREDEHYDRATION COLUMN ) شده و مقداری از آب و وینیل استات آن جدا می شود . سپس گازهای خروجی از بالای برج وارد برج شستشو با اسید استیک ( SCRUBBER ) شده و باقیمانده وینیل استات ان جدا می شود . سایر گازها نیز وارد کمپرسور شده و به سیکل گاز برمی گردند . از انجائیکه مقداری CO2 ( دی اکسید کربن ) در واکنشهای جانبی در راکتور تولید می شود یک انشعاب از سیکل گاز گرفته شده و به بخش جدا سازی CO2 فرستاده می شود و پس از جذب CO2 توسط محلول کربنات . گازهایی که غلظت CO2 در انها کاهش یافته به سیکل گاز برگردانده می شوند . CO2 جذب شده در برج STRIPPER از محلول کربنات جدا شده و کربنات مجددا” به سیستم برگردانده می شود و CO2 ازاد شده نیز به اتمسفر فرستاده می شود . وینیل استات خام جهت خالص سازی وارد قسمت تقظیر شده و پس از جدا شدن ناخالصی های ان که عمدتا” شامل اسید استیک . اب . اتیل استات و وینیل استات است و نمونه گیری جهت حصول اطمینان از درجه خلوص ان به شکل وینیل استات خالص با خلوص حداقل ۹۹٫۹% به تانکهای محصول میانی ارسال می شود . محصول موجود در تانکهای میانی پس از افزودن ممانعت کننده پلیمریزاسیون ( INHIBITOR ) و نمونه گیری و حصول اطمینان از تطابق ان با مشخصات مورد نظر با هماهنگی واحد مخازن محصول جهت ارسال ان به مخازن نهایی اقدام می شود .
گزارش کارآموزی پتروشیمی شرح پروسس واحد وینیل استات دانلود کار آموزی شرح پروسس واحد وینیل استات در پتروشیمی پروژه کاراموزی پتروشیمی شرح پروسس واحد وینیل استات

فهرست مطالب

۱پتروشیمی اراک در یک نگاه ۷
۲ ساختار و نمودار سازمانی ۱۲
۳ واحدهای مجتمع ۱۳
۴ معرفی نواحی مختلف پتروشیمی اراک ۱۴
۵ کنترل اقلام ورودی ۱۹
۶ شرح مختصر فرآیند واحد و نیل استات ۲۲
۷ کنترل ورودیها ۲۳
۸ شرح پروسس ۲۸
واکنش ( بخش ۱۰) ۲۸
بخش CO2 زدائی ( بخش ۲۰) ۴۵
اساس پروسس ۴۵
شستشو دادن با آب و پرچ کردن ۴۶
جاذب CO2 47
غربال کننده CO2 48
صافی کربنات ۲۰۰۷-F-31 49
تزریق مواد ضد کف ۴۹
مخزن آماده سازی و پساب کربنات ۵۰
تانک ذخیره کربنات ۲۰۰۲-TK-3150
تقطیر ( بخش ۳۰) ۵۰
ستون آزئوترییک ۳۰۰۲-T-3150
ستون جریان جانبی ۳۰۰۲-T-3155
ستون اتیل استات ۳۰۰۲-T-3156
ستون آبگیری ۳۰۰۴-T-3157
ستون عریان کننده آب ۳۰۰۵-T-3159
ستون مواد سبک ۳۰۰۶-T-3160
ستون ونیل استات ۳۰۰۷-T-3161
غلظت دی استانها ، پلیمرها و ترکیباتی با نقطه جوش بالا ۶۲
سیستم ممانعت کننده ۶۴
سیستم تخلیه ۶۵
انبار ذخیره میانی ( بخش ۴۰)۶۵
انبار نهائی محصول و بارگیری ( بخش ۵۰) ۶۶
سیستم مشعل گاز (بخش ۶۰)۶۷
بخار و سیستم کندانس ( بخش ۷۰) ۶۷
واحد Utilities ( بخش ۸۰) ۶۸
۹پیوست ۱ (دستور العمل های عمومی برای جلوگیری از حوادث )۶۹
۱۰پیوست ۲ (مواد شیمیایی خطرناک واحد )۷۸
۱۱پیوست ۳ ( علائم اختصاری مواد در واحد VA)107

دانلود گزارش کارآموزی پتروشیمی شرح پروسس واحد وینیل استات

کارآموزی های مشابه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *