گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه،تکنولوژی مواد غذایی

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه زمزم

تاریخچه نوشابه سازی اساساً به زمانی بر می‌گردد که بشر علاوه بر مصرف آب آشامیدنی می‌توانست از افزودن مودای چون طعم دهنده‌ها و شیرین کننده‌ها به آب، شربت‌های متعددی را تهیه کند. گر چه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می‌رود ابتدا در خاور میانه به ویژه در نواحی جنوب ایران روش هایی برای تهیه آن موجود بوده است. ایرانی‌ها از ۲۵۰۰ سال پیش روش هایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه ی کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربت هایی درست می‌کردند که بیشتر مصارف درمانی داشت. شاید بتوان گفت که نیشکر سوخته جزء اولین نوشابه هایی باشد که حاوی کارامل و شکر است استفاده از گاز کربنیک در آبهای معدنی و تلاش برای تهیه مصنوعی آن به قرن شانزده میلادی در اروپا بر می‌گردد که شروعی برای گسترش نوشابه سازی در دنیا محسوب می‌شود ولی گسترش استفاده از آن عملاً از سال ۱۸۶۵ آغاز شده است. تهیه و تولید نوشابه‌های غیر الکلی گاز دار بصور بهداشتی و در بسته بندی مطمئن نخستین بار توسط جان پمبر تون در شهر آتلانیا در سال ۱۸۸۶ جامه عمل پوشید نام محصول کوکا کولا و فروش آن ۶ بطری در روز بود و اکنون پس از گذشت بیش از صد سال نوشابه‌ها در انواع مختلف و روزانه چند صد میلیون بطری در سراسر جهان عرضه می‌شود.
تاریخچه نوشابه سازی در ایران : سابقه نوشابه سازی به معنای جدید آن به سال ۱۳۳۱ بر می‌گردد. در این سال شرکت زمزم محصول تولیدی خود را به نام پپسی کولا به بازار عرضه کرد. قبل از این تاریخ نوشابه‌های گاز دار سنتی نظیر لیمو ناد و غیره اغلب بصورت غیر بهداشتی تهیه و به بازار عرضه می‌شد. و در سال ۱۳۳۳ کارخانه کوکا کولا و در سال ۱۳۳۴ شرکت ساسان تاسیس شد که محصولات تولیدی را به نام کانادا درای و سوپر کولا به بازار عرضه کردند نوشابه‌های دیگر مانند اسو، شوشپس، آلپاین و فانتا نیز به بازار عرضه شدند که پس از مدتی با تعطیل و یا در دو کارخانه زمزم و ساسان ادغام گردیدند. همانطور که ذکر گردید حدود ۵۰ سال پیش اولین کارخانه نوشابه سازی در ایران آغاز به کار کرد مصرف نوشابه‌های گاز دار بعد از انقلاب در داخل کشور به سرعت بالا رفت و نزدیک به دو برابر شد. در سال ۱۳۵۶ تولید نوشابه در سطح کشور حدود ۷/۱ میلیارد بود که این رقم در سال ۱۳۶۲ به ۶/۲ میلیارد بطری رسید و این روند افزایش مصرف تا به امروز ادامه داشت تا جایی که امروزه نوشابه به عنوان یکی از کالاهای به مصرف محسوب می‌شود.
آمار تولید نوشابه در ایران : ایران از جمله کشورهایی است که بالاترین میزان مصرف نوشابه را دارد. بررسی آمارها حاکی از آن است که نرخ رشد مصرف نوشابه در کشور از اواخر دهه ۵۰ تا پایان دهه ۷۰ حدود ۸۵/۱۴ درصد بوده است مصرف سرانه نوشابه در ایران ۴۸ لیتر در سال است که معادل ۱۴۴ بطری است. برای اطلاع از آمار تولید نوشابه در ایران به صفحه ی جداول مراجعه کنید.
اهمیت مصرف نوشابه : یک نوشابه ۸ ا‘نسی (۲۵۰ میلی لیتری) دارای ۱۰۰ کالری انرژی می‌باشد. از آنجائیکه نوشابه‌ها دارای شکر هستند. بنابراین خیلی سریع به انرژی تبدیل می‌گردند. به همین علت است که نوشابه‌ها به ویژه پس از فعالیت بدنی یا اغلب بعد ازظهرها نشاط آور هستند. نوشابه‌ها دارای حدود ۹۰ درصد آب خالص می‌باشند و یک نوشابه با طعم خوب ضمن رفع عطش کمک به آشامیدن مایعات می‌کند. اغلب پزشکان نوشابه را برای سرماخوردگی و جلوگیری از دفع آب بدن در آلودگی‌های ویروسی تجویز می‌نمایند.
از آنجائیکه آب موجود در نوشابه‌ها سالمترین آب‌ها است لذا مصرف نوشابه در مناطقی که دسترسی به آب آشامیدنی وجود ندارد از نظر بهداشتی حائز اهمیت است. در برخی از نوشابه‌ها به دلیل وجود املاح علاوه بر رفع عطش و تامین آب بدن به عنوان یک الکترولیت برای تنظیم یون‌های بدن در مناطق گرمسیری عمل می‌کنند.
دانلود گزارش کارآموزی صنایع غذایی کارخانه نوشابه زمزم پروژه کارآموزی کارخانه نوشابه زمزم کارآموزی صنایع غذایی کارخانه زمزم گرگان

فهرست مطالب

۲-۱- مقدمه ۱
۲-۱-۱- معرفی کارخانه زمزم گرگان ۸
۲-۱-۲-محصولات تولیدی شرکت زمزم گرگان ۸
۲-۲-تاریخچه ۹
۲-۲-۱- تاریخچه ی نوشابه سازی در جهان ۹
۲-۲-۲- تاریخچه نوشابه سازی در ایران ۱۰
۲-۲-۳-آمار تولید نوشابه در ایران ۱۱
۲-۳- اهمیت مصرف نوشابه ۱۱
۲-۴- فن آوری و مراحل تولید نوشابه‌های گاز دار ۱۲
۲-۴-۱-تهیه مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی ۱۲
۲-۴-۲- ساخت شربت نوشابه ۱۷
۲-۴-۳- اختلاط شربت آب، و گاز ۱۷
۲-۴-۴-پر کردن و بسته بندی ۱۸
۲-۵- خط تولید ۱۸
۲-۵-۱-مراحل و واحدهای اصلی تولید نوشابه ۲۸۴ سی سی (نوشابه شیشه أی)۱۸
۲-۵-۱-۱ فلوچارت تولید نوشابه در بطری شیشه ای ۲۴
۵-۲-تولید نوشابه در بطری‌های پت (PET )25
۲-۵-۳ تولید دوغ ۲۷
۲-۵-۴-تولید آب آشامیدنی ۲۷
۲-۶-تاسیسات و تجهیزات جانبی کارخانه ۲۷
۲-۶-۱-طرح کارخانه نوشابه سازی ۲۷
۲-۶-۲-تصفیه خانه ی آب ۲۸
۲-۶-۲-۱-احیاء تانک زغال اکتیو ۳۰
۲-۶-۲-۲- سرویس تانک ها ۳۰
۲-۶-۲-۳- احیاء تانک زرین ۳۱
۲-۶-۲-۴-آزمایشات تصفیه خانه آب ۳۱
۲-۶-۲-۴-۱ آزمایشات صورت گرفته بر روی آب تانک واکنش، شن و زغال ۳۱
۲-۶-۲-۴-۲-آزمایش صورت گرفته بر روی آب تانک زرین ۳۲
۲-۶-۳- عصاره خانه ۳۳
۲-۶-۳-۱-دستور العمل و مراحل ساخت شربت و عصاره ۳۳
۲-۶-۳-۲-دستور العمل تعیین بومه عصاره و شربت ۳۴
۲-۶-۳-۳-ترکیبات انواع نوشابه ۳۵
۲-۶-۴-واحد تولید گاز ۳۶
۲-۶-۵-انبار، دیگ بخار. و سرد خانه کارخانه ۳۶
۲-۶-۶-تصفیه خانه ی فاضلاب (سیستم سپتیک) ۳۷
۲-۶-۶-۱-آزمایشات انجام گرفته در واحد سپتیک ۳۸
۲-۶-۲-نمای سیستم تصفیه ی فاضلاب ۳۹
۲-۷-کنترل کیفی و آزمایشات آن ۴۰
۲-۷-۱-آزمایشات صورت گرفته بر روی مواد اولیه ۴۰
۲-۷-۲-آزمایشات صورت گرفته حین تولید (پروسه تولید) ۴۱
۲-۷-۴-آزمایشات میکروبی ۴۴
۲-۸-نتیجه گیری ۴۵
۲-۹- جداول ۴۵
۲-۱۰ اشکال ۵۰
۲-۱۱-منبع و ماخذ ۵۵

فهرست جداول

جدول ۱: حداکثر مجاز ناخالصی‌های آب مصرفی در نوشابه‌سازی ۴۲
جدول ۲: ویژگی‌های انواع نوشابه‌های گازداز ۴۳
جدول ۳: جدول تصجیح حرارتی بریکس خوانده شده از روی بریکس سنج

فهرست اشکال

شکل ۱: نمایی از شرکت زمزم گرگان ۴۸
عکس شماره ۱-شرکت زمزم گرگان ۴۹
عکس شماره ۲- بطری شوی ۵۰
عکس شماره ۳- نمایی تصفیه خانه آب ۵۰
عکس شماره ۴- دیگ بخار ۵۱
عکس شماره ۵- نمایی از سیستم فاضلاب ۵۱
عکس شماره ۶- دستگاه لیبل زنی ۵۲
عکس شماره ۷- نمای جلوی بطری شوی ۵۲
عکس شماره ۸- دستگاه پرکن ۵۳

این گزارش کارآموزی شامل شکل ها و تصاویر مربوط به دستگاه ها و … می باشد

دانلود گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه،تکنولوژی مواد غذایی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *