گزارش کارآموزی کامپیوتر،توسعه و ارتقا شبکه ارتباطی استانداری

این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است همچنین آماده پرینت می باشد

موضوع : دانلود گزارش کارآموزی توسعه و ارتقا شبکه ارتباطی استانداری

با گسترش روز افزون استفاده از تکنولوژی اطلاعات برای انجام امور ، استفاده از رایانه و شبکه های کامپیوتری به عنوان زیر ساخت این امر اهمیت بیشتری یافته است .شبکه های کامپیوتری به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای تحقق دولت الکترونیک در یک سازمان از اهمیت بسزایی برخوردار است که با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی لزوم بازنگری مداوم شبکه در بازه های مشخص زمانی بیش از پیش احساس می شود. شبکه رایانه ای استانداری خراسان رضوی بصورت تدریجی از سال ۱۳۷۸ نصب و توسعه یافته است . محور اصلی این شبکه ساختمان جدید برج استانداری خراسان بود که اولین شبکه محلی بزرگ استانداری در این ساختمان بصورت توکار نصب و راه اندازی شد . تجهیزات Active مورد استفاده درآن زمان تجهیزات Accton بوده است. در طرح توسعه بعدی تمامی ساختمان های استانداری تحت پوشش شبکه رایانه ای قرار گرفته و به یکدیگر متصل شده اند . در توسعه شبکه از تجهیزات Cisco استفاده شده است . طرح حاضر با توجه نیاز به ارتقاء و توسعه شبکه استانداری و ساختمان های تابعه تهیه شده و مشتمل بر چهار بخش اهداف ، وضع موجود و چالشها ، وضع مطلوب و مزیتها و تجهیزات و هزینه ( فاز اول و دوم ) می باشد.
نحوه طراحی و اجرا بر مبنای اصول کابل کشی ساخت یافته
طراحی : شبکه های کامپوتری باید مدل سه لایه داشته باشند . شبمه هایی که دارای سوئیچ های تماماً تک لایه اند ، غیر استاندارد هستند و پیاده سازی Routing و VLAN در آنها دشوار است . کابل کشی ساخت یافته ، استانداردی برای اجرای درست یک پروژه شبکه کامپیوتری است که بر پایه ی آن چگونگی همبندی کابلها ، خم ها ، فواصل ، اجزای شبکه و … مشخص می شود . اجرای یک پروژه بر پایه ی اصول کابل کشی به شکل ساخت یافته ، تضمین کننده سلامت اتصالات و در نتیجه بستر فیزیکی مناسب است.
بستر فیزیکی و Back bone
اصول علمی : بستر فیزیکی یک شبکه کامپیوتری ، خواه مبتنی بر باسیم و یا بی سیم ، باید از قابلیت اطمینان و سرعت و پهنای باند مناسب برخوردار باشد . ( تمام کابلها و سوئیچ های در نظر گرفته شده همگی دارای سرعت ۱۰۰۰Mb/s می باشند ) بستر اصلی شبکه یا Backbone رسانه ای است که تجهیزات فعال شبکه را به یکدیگر پیوند می دهد و امکان انتقال اطلاعات میان آنها را فراهم می آورد . پهنای باند این بستر دست کم ۱۰ برابر پهنای باندی است که برای نقاط دسترسی فرهم است . در این ساختار ، تمام سوئیچ ها ، روترها و سرورهای شبکه با پهنای باند بالاتری با این بستر ارتباط دارند . ( در طرح ارائه شده ارتباط بین سوئیچ ها که جزئی از Backbone می باشد ۱۰Gb/s در نظر گرفته شده است و از کابل فیبر نوری بدین منظور استفاده می شود)
اهداف : دستیابی به اهداف دولت الکترونیک،افزایش بهره وری از VPN ،صرفه جویی در هزینه های جاری سازمان ، استفاده بهینه از تجهیزات و امکانات ،توسعه و ارتقاء شبکه ارتباطی ساختمان های شماره ۱ و ۲٫
وضع موجود و چالشها: بستر فیزیکی شبکه LAN در ساختمان شماره ۲ مبتنی بر فیبر نوری با سرعت ۱Gb/s می باشد . در ساختمان شماره ۱ کابل کشی موجود در داخل طبقات مبتنی بر CAT5 با سرعت حداکثر ۱۰۰Mb/s و ارتباط بین طبقات مبتنی بر CAT6 می باشد که با افزایش ارتباطات شبکه ( VPN وزارت کشور ، استانداریها ، فرمانداریها و بخشداریها ) ارتباط با ساختمان شماره ۲ ، پیاده سازس نرم افزارهای کاربردی ( سیستم اتوماسیون اداری ، MIS معاونت پشتیبانی و توسعه منابع انسانی ) ، نرم افزار های انتخابات و … پاسخگوی نیازهای آتی نخواهد بود . در این خصوص ارتقاء این بستر به سرعت ۱Gb/s با بستر فیبر نوری ضروری است . میزان تقریبی فیبر نوری مورد نیاز ۳۰۰۰ متر است . همچنین جهت استقرار Backbone شبکه با سرعت ۱Gb/s نیاز به خریداری Manageable با امکانات VLAN و … می باشد . ارتباط بین ساختمان شماره ۱ و ۲ با تکنولوژی Wireless و یا ارتباط VPN ( خط دیتا / فیبر نوری ترجیحاً ) نیز نیازمند برقراری ارتباز دیتا ، خرید پهنای باند مناسب ( حداقل ۱۰۰Mb/s با هزینه سالیانه ۴۰ میلیون تومان ) ، خرید روتر ، مودم و … میباشد. سرور در واقع مرکزر اطلاعات هر سازمانی است و ایشتگاه های کاری دیگر به آن مرتبط شده و از اطلاعات و سرویس های آن بهره می برند . جهت تهیه سروری مناسب ابتدا باید نوع کاربری ، تعداد کاربران مرتبط با آن و نوع نرم افزارهای کاربردی روی آن مشخص شوند و پس از آن اقدام به تهیه سرور با سخت افزاری متناسب با نیاز نمود . داشتن پشتیبان در قطعات از شرایط دیگر یک سرور خوب است . به عنوان مثال داشتن دو پردازنده یا دو پاور با قابلیت تأمین توان کافی و یا چند دیسک سخت جهت راه اندازی Raid نرم افزاری یا سخت افزاری از مزیت های یک سرور استاندارد می باشد . داشتن امکانات کافی تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات نظیر Tape Backup Driver و یا حتی یک دستگاه DVD Writer از مشخصه های دیگر یک سرور مناسب هستند . بنابراین با ارتقاء Backbone شبکه به ۱Gb/s و برقراری ارتباط دو ساختمان جایگزین نمودن PC های فعلی که به تعداد ۷ دستگاه در ساختمان شماره ۲ و ۳ دستگاه در ساختمان شماره ۱ به عنوان سرور استفاده می شوند و اضافه کردن ۲ دستگاه سرور جدید برای امور Wsus و آنتی ویروس و … با مارک های معتبر مانند HP بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است. امنیت مختص یک یا چند دستگاه کامپیوتری نبوده بلکه کل سازمان را شامل می شود . وجود اصول و اساسنامه جهت ایمن سازی اطلاعات سازمان از درب وروی شروع شده و تا محل قرارگیری اطلاعات ادامه پیدا می کند . تعریفی که برای امنیت می شود مرزها را شکسته و کلیه عوامل تهدید کننده اطلاعات را در سازمان شامل می شود . امکان از بین رفتن اطلاعات در اثر عوامل فیزیکی ( نظیر آتش سوزی ) ، تهدیدات نفوذگران شبکه ، ویروس ها و کرم های اینترنتی ، دزدی رسانه و … همگی از عوامل تهدید کننده اطلاعات سازمانها هستند لذا داشتن برنامه و استراتژی جامع و کاملی که کلیه موارد تهدید کننده و نحوه برخورد با هر یک را مشخص نماید از اولویت های هر سازمان می باشد.
کار آموزی ارتقای شبکه ارتباط استاندار کارآموزی کامپیوتر گزارش کارآموزی توسعه و ارتقاء شبکه ارتباطی ساختمان های شماره ۱ و ۲ استانداری خراسان رضوی

فهرست مطالب

توسعه و ارتقاء شبکه ارتباطی ساختمان های شماره ۱ و ۲ استانداری خراسان رضوی
مقدمه
نحوه طراحی و اجرا بر مبنای اصول کابل کشی ساخت یافته
طراحی
بستر فیزیکی و Back bone
اصول علمی
اهداف
وضع موجود و چالشها
وضع موجود
چالشها
وضع مطلوب و مزیت ها
ارتقاء سرور ، خرید سرور مناسب و تجهیزات پشتیبان گیری
پیاده سازی امنیت در سازمان
الف ) ویروس ها ، کرمها و تروجان ها
ب ) ارتباط به اینترنت
ج ) استفاده از دیواره آتش
د ) سیاست نامه امنیتی
و ) نصب به موقع Service Packها و Patch ها
مدیریت ، نظارت و سنجش دائمی شبکه
فاز اول
تجهیزات و هزینه مربوطه
فاز دوم
گزارش مستندات
پروژه ارتقای امنیت شبکه
استانداری خراسان رضوی
مقدمه
فصل یک تحلیل وضعیت موجود در شبکه استانداری
۱ – سرور اتوماسیون اداری گویا
۲- سرور روزنامه ها
۳- سرور ذیحسابی
۴- سرور پورتال
۵- سرور MIS
فصل دو طراحی و نصب Active Directory و Antivirus & Wsus در شبکه استانداری
تحلیل و طراحی ساختار Active Directory
ساختار OU ها
ساختار User Name & PassWord
ساختار اسامی رایانه ای
ساختار نصب آنتی ویروس در شبکه
ساختار به روز رسانی Client درشبکه
مراحل نصب Active Directory (سرور ۱ )
مراحل نصب Active Directory (سرور ۲ )
تعریف Policy بر روی Domain Policy
نصب و راه اندازی سرور Wsus & Antivirus
نصب Wsus
نصب Antivirus Symantec 10.2.1 تحت شبکه
فصل سه مکانیزم تست و استقرار
Setup کردن کلاینت اتوماسیون گویا
نصب و تنظیم اتوماسیون
فصل چهار نصب و راه اندازی کلاینت در استانداری
مقدمات قبل از نصب
نصب os
نصب نرم افزارها ( با نام کاربر مربوطه که موقتاً عضو Domain Admins است )
بهینه سازی
تحویل
تنظیمات شکافهای امنیتی در ویندوز
۱- امنیت فیزیکی
۲- استفاده از قابلیت NTFS
۳- غیر فعال کردن simple File Sharing
۴- برای هم کاربران password بگذارید
۵- استقاده با احتیاط از گروه Administrator
۶- غیر فعال کردن اکانت Guest
۷- استفاده از فایروال در صورت ارتباط با شبکه
۸- به روز نگهداری Windows با hotfix ها و service pack ها
۹- نصب برنامه های ضد ویروس
۱۰- استفاده از password برای screen saver
۱۱- ایمنی اطلاعات Backup کامپیوتر
انواع دیواره های آتش
۱- دیواره اتش های سخت افزاری
۲- دیواره آتش نرم افزاری
نحوه عملکرد دیواره آتش
الف ) لایه اول دیواره آتش
ب ) لایه دوم دیواره آتش
ج ) لایه سوم دیواره آتش
انواع فایروال ها از لحاظ عملکرد
موقعیت یابی برای دیواره آتش
۱- موقعیت و محل نصب از لحاظ توپولوژیکی
۲- قابلیت دسترسی و نواحی امنیتی
۳- مسیریابی نامتقارن
۴- دیواره های آتش لایه ای
توپولوژی های دیواره آتش

دانلود گزارش کارآموزی کامپیوتر،توسعه و ارتقا شبکه ارتباطی استانداری

کارآموزی های مشابه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *